søndag 18. mars 2012

Krydderkake med Epler og Rosiner / Spiced Cake with Apples & Raisins

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English Version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Har kommet ut av tellinga på hvor mange ganger jeg har bakt denne! Baker den som regel når junior skal på speidertur for jeg synes det er koselig å sende med ham noe som alle kan dele og denne har alltid gjort stor suksess! Har bakt andre også men det er liksom denne de snakker om. "Å, er det den gode med rosiner og epler?" spør de gjerne om når jeg kommer drassende med langpanna dekket med folie,). Dette er en STOR kake som rekker til MANGE sultne store og små. Du kan selvfølgelig halvere oppskriften og lage liten langpanne. Kaken er utrolig myk, saftig og holdbar. Den kan også fryses.

English: I've lost count when it comes to how many times I've baked this one! I usually bake it when junior is going on overnight scout-trip because I enjoy sending something with him that he can share with the others and this has always been a great success! I have baked other cakes too but this is the one they are talking about. "Oh, is it the really good one with raisins and apples?" they ask when they see me coming with my big, tinfoil-covered baking tray.,) This is a LARGE cake enough for MANY hungry big and small people. Of course you can make only half portion and use a smaller tray. It is soft, moist and keeps well. You can also freeze it.

INGREDIENSER / INGREDIENTS
4 store egg / 4 large eggs
1 dl melk / 100 ml milk (6 3/4 tbsp)
5 dl majones (se tips) / 500 ml mayonnaise (see tips) (2 1/4 cups)
7 dl sukker / 700 ml sugar (3 cups)
3 dl brunt sukker / 300 ml brown sugar (1 1/4 cups)
4 ts bakepulver / 4 tsp bakingpowder
4 ts kanel / 4 tsp cinnamon
2 ts muskat / 2 tsp nutmeg
1,5 ts nellik / 1,5 tsp cloves
1,5 ts ingefær / 1,5 tsp ginger
15 dl hvetemel / 1500 ml flour (6 1/3 cups)
4-5 dl rosiner / 400-500 ml raisins (2 cups)
3 dl valnøtter / 300 ml walnuts (1 1/4 cups)
6 epler / 6 apples
TIPS (N)
Ja, det høres unektelig rart ut med majones i en kake, men det er helt sant, og det er INGEN majones-smak!!! Merk at det ikke skal noe smør, olje eller annet fett i kaken. Kjøp en krukke med hvilken majones som helst, altså ikke tube.
Merk at dette blir en stor og kompakt deig og jeg synes det er best å bruke en stor kjøkkenmaskin når jeg lager denne kaken. Har du ikke det, bruk den kjøkkenmaskinen du har og bland til slutt i rosiner, valnøtter og epler for hånd med en sleiv
TIPS (E) Yes, I know it sounds strange with mayonnaise in a cake, but it is true, and it doesn't give ANY mayonnaise taste!!! Note that it is not any butter, oil or any other fat in this cake. Buy a jar with any mayonnaise, not a tube.
Please note that this is a large and compact dough and I prefer to use my big kitchen machine for this. If you don't have that, use the kitchen machine you've got and mix the raisins, nuts and apples in by hand.


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Ha egg, melk og majones i en stor bakebolle og bland godt. Tilsett sukker, bakepulver og krydder og bland godt igjen. Bland i hvetemelet og rør til du får en jevn deig. Ha så i rosiner og hakkede valnøtter og bland godt igjen. Skrell eplene og skjær i små biter. Rør inn dette. (Nå er deigen veldig tykk og kompakt, så bruk muskelkraft....Det er verdt jobben når kaken er ferdigstekt:)
Legg bakepapir i en stor langpanne (min er 42 X 36 cm) og ha deigen i denne. Spre den jevnt utover med en slikkepott. Stek på midterste rille ved 175 grader i 45-55 min. Sjekk med en bakepinne at den er ferdigstekt. La kaken avkjøles i pannen før du skjærer den i passende biter. (Beklageligvis fikk jeg ikke tatt bilder av hvordan den ser ut inni da jeg skulle levere den til speideren og ville la de skjære den selv....) 
English: Put eggs, milk and mayonnaise in a large bowl and mix well.
Add sugar, bakingpowder and spices and mix well again. Add the flour and stir until you have a smooth dough. Add raisins and chopped nuts and mix well again.
Peel the apples and cut into small pieces. Mix well. (The dough is now thick and compact so use your muscles....It is worth the effort when the cake is ready:)
Line your big tray that comes with the oven (mine is 42 x 36 cm, or 16.5" x 14") ith baking paper and pour the dough into this. Spread it out evenly with a spatula.
Bake on the middle rack at 175 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) for 45-55 min. Check that it is thoroughly cooked.
Leave to cool in the baking tray before you cut in pieces. (Unfortunately I didn't get the chance to take any pictures to show what it looks like inside as I wanted to deliver it to the Scouts in one piece and let them cut it themselves....)



HERLIG KAKE SOM REKKER TIL MANGE / LOVELY CAKE ENOUGH FOR MANY


Oppskriften fant jeg på www.detsoteliv.no under navnet "Amazin' Raisin Cake", men jeg har omdøpt den til krydderkake siden jeg har økt mengden av krydder.

The recipe is adapted from www.detsoteliv.no under the name "Amazin' Raisin Cake" but I have renambed it to Spiced cake since I have increased the amount of spices.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...