onsdag 21. mars 2012

Nutella Kake (Glutenfri) / Nutella Cake (Gluten Free)

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Her har du en nydelig, myk og saftig sjokoladekake med deilig nøttesmak, takket være masse Nutella  i deigen og malte hasselnøtter istedenfor mel.(Nutella er sjokoladepålegg ganske likt Nugatti, bare mer flytende i konsistensen). Prikken over i'en er de ristede hasselnøttene den er pyntet med..... Kaken har en myk kjerne så det ikke nødvendig med krem inni men hvis du vil kan du lage 1/2 porsjon ekstra av glasuren, dele kaken og fylle den. Bare vær forsiktig når du deler den, for den går lett i stykker.
English: Here is a lovely, soft, moist and "nutty" chocolate cake, thanks to loads of Nutella and ground hazelnuts instead of flour. In addition it is loaded with toasted hazelnuts on top.....The cake has a soft centre so it is not necessary to fill it with cream, however, if you want you can make 1/2 portion extra of the icing and fill the cake with this. Just be careful when you divide it because it breaks easily.
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Kaken / The Cake
6 store romtempererte egg, skilte / 6 large eggs at room temp., separated
En klype salt / Pinch of salt
125 g smør, mykt  / 125 g butter, softened (4.4 oz)
400 g Nutella / 400 g Nutella (14 oz)
1,5 ss Rom eller Frangelico* / 1,5 tbs Rum or Frangelico**
100 g finmalte hasselnøtter / 100 g ground hazelnuts (3.5 oz)
100 g mørk sjokolade, smeltet / 100 g dark chocolate, melted (3.5 oz)
Glasur / Icing
1,25 dl kremfløte / 125 ml whipping cream (1/2 cup)
1 ss Rom eller Frangelico** / 1 tbs Rum or Frangelico*
125 g mørk sjokolade / 125 g dark chocolate (4.4 oz)
Pynt / Decoration
100 g hasselnøtter / 100 g hazelnuts (3.5 oz)
* Hvis du ikke har likør kan du bruke vann
**If you don't have liqueur you can use water

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English  Below)
Kaken: (Se steg-for-steg bilder under). Skill eggene. Smelt sjokoladen og avkjøl. Ha mykt smør og Nutella i en bakebolle og miks med en elektrisk mikser. Tilsett eggeplommene og Rom (eller Frangelico eller vann) og bland godt. Tilsett malte hasselnøtter og bland godt igjen. Ha så i smeltet sjokolade og bland nok en gang.
I en annen bolle stivpiskes eggehvitene med en klype salt. Ha så en god sleiv med eggehvite i sjokoladeblandingen og bland godt med den elektriske mikseren for å gjøre den "tynnere". Vend så resten av eggehvitene forsiktig inn med en slikkepott e.l., 1/3 av gangen. Pass på at du rører såpass at det blir godt blandet men heller ikke mer. Ha deigen i en 23-24 cm smurt springform of stek ved 180 grader på midterste rille 35-40 minutter. La så kaken avkjøles helt i formen.
Glasur og pynt:
Ha hasselnøttene i en tørr stekepanne og "rist" de til aromaen kommer frem. Husk å røre innimellom slik at de ikke blir brent! Sett til side for å avkjøle helt (Du må ikke ha varme nøtter på glasuren, da blir den oljete).
Ha kremfløte, hakket sjokolade og likør (eller vann) i en tykkbunnet kjele og varm forsiktig opp under omrøring. Når sjokoladen er smeltet, ta vekk kjelen fra varmen, la avkjøle noe og pisk glasuren til den får god konsistens til å spres på kaken. Pynt så med de avkjølte hasselnøttene og server, gjerne med pisket krem eller vaniljeis.

ENGLISH: For the cake: (See step-by-step pictures below) Separate the eggs. Melt the chocolate and set aside to cool. Meanwhile, put the soft butter and Nutella in a bowl and beat well using an electric mixer until incorporated. Add the egg yolks and Rum (or Frangelico or water) and mix well. Add ground hazelnuts and mix well again. Lastly, add the melted, cooled chocolate and mix yet again.
In a separate bowl, beat the eggwhites and pinch of salt until stiff.
Put a large dollop of eggwhite in the chocolate mixture and beat well with the electric mixer to lighten it.
Then fold the rest of the eggwhites, one third at the time, gently into the chocolate mixture using a spatula. Make sure you stir enough to incorporate it properly but not more.
Pour the batter into a 23-24 cm (9") buttered and lined springform tin and bake at 180 degrees Celcius (356 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 35-40 minutes. Leave the cake to cool completely in the tin.
Icing & Decoration
Toast the hazelnuts in a dry fryingpan until you can smell the aroma. Remember to keep shaking the pan so they don't burn! Set aside to cool completely. (You must not decorate the icing with warm nuts, then it will turn oily). Put whipping cream, chopped chocolate and liqueur (or water) in a heavy-bottomed saucepan and heat up carefully stirring constantly. Once the chocolate has melted, remove from the heat, leave to cool for a while and whisk until it reaches the right concistency to ice the top of the cake. Decorate with the cooled hazelnuts and serve. It is nice with a little whipped cream or vanilla ice cream on the side.

KAKEN STEG FOR STEG / THE CAKE STEP BY STEP
GLASUR OG PYNT STEG FOR STEG / ICING AND DECORATION STEP BY STEP

NAM!! YUM!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...