søndag 12. august 2012

Fersken - Nektarinkake / Peach - Nectarinecake

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Nå er det sesong for ferskner og nektariner! Og her har dere en oppskrift på en deilig hverdagskake til å nyte ute i hagen i sola (eller inne på en regnværsdag - for all del!) Skikkelig myk og god og litt annerledes!
English: Now peaches and nectarines are in season! And here is a recipe for a lovely everyday cake to be enjoyed outside in the garden in the sun (or- by all means - indoor on a rainy day....). Lovely, sweet and soft and a little different!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Fruktfyll / Fruitfilling
2 nektariner eller ferskner / 2 nectarines or peaches
50 g smør / 50 g butter (1.7 oz)
50 g brunt sukker / 50 g brown sugar (1.7 oz)
2 kanelstenger / 2 cinnamon-sticks
2 ss brun rom (kan sløyfes) / 2 tbsp dark rum (optional)

Kakedeig / Cake batter
150 g smør, romtemperert / 150 g butter, softened (5.3 oz)
220 g sukker / 220 g sugar (7.7 oz)
3 egg, romtemperert / 3 eggs at room temperature
200 g hvetemel / 200 g plain flour (7 oz)
1 ts bakepulver / 1 tsp bakingpowder

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Fruktfyll: Del ferskner / nektariner i tynne båter, det er ikke nødvendig å skrelle dem. Smelt smør og brunt sukker i en stekepanne og legg i kanelstengene. Tilsett fruktbåtene og la dem surre et par minutter. Tilsett rom hvis du vil og la det surre et halvt minutt til. Ta opp frukten og la laken koke inn til ca. 1 dl. Sett til side mens du lager kakedeigen.
Deig: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn ett og ett egg av gangen. Sikt så i mel og bakepulver og bland til du får en jevn deig. Hell røren i en smurt og bakepapirkledd springform (ca. 23 cm). Stikk fruktbåtene ned i kakerøren i et pent mønster. Stek ved 175 grader på nederste rille i ca. 45 minutter.

Mot slutten av steketiden varmes fruktlaken opp igjen. Hell den så over den nystekte kaken og la den avkjøles i formen. Serveres lunken eller avkjølt som den er eller kanskje med litt vaniljeis eller vaniljesaus ved siden av.

English:
Fruitfilling: Slice the peaches / nectarines thinly, it is not necessary to peel them. Melt the butter with brown sugar in a saucepan and add the cinnamon-sticks. Add the fruit slices and leave to simmer a couple of minutes. Add rum if you wish and leave to simmer another half minute. Remove the fruit and let the syrup simmer until reduced to approx. 100 ml.

Cake-batter: Mix butter with sugar until light and fluffy using an electric mixer. Add one eggat the time mixing well between each addition. Sieve flour mixed with bakingpowder and mix well until smooth. Pour the batter into a lined springform tin (approx. 23 cm or 9"). Add the fruit in a decorative pattern and bake  the cake at 175 degrees Celscius (350 degrees Fahrenheit) on the lowest rack for approx. 45 minutes.

Towards the end of the baking-time heat the syrup again. Pour it over the cake immediately after removing it from the oven and let the cake cool in the tin. Serve the cake lukewarm or cold, just as it is or maybe with a little vanilla ice-cream or custard.
NYDELIG!!!! / DELICIOUS!!!!!!

2 kommentarer:

  1. Denne var supergod! Funker sikkert med plommer også (?)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Ja denne liker jeg skikkelig godt også! Koselig at du likte den! Helt overbevist om at denne er superdigg med plommer. Det skal jeg prøve til sommeren! :) Hilsen Camilla

      Slett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...