onsdag 19. september 2012

Varm Drømmesalat med Pikant Kyllingsaute & Balsamico / Warm Dreamsalad with Piquant Chickensaute & Balsamico

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk (English below):
Dette er en av mine favorittretter. Nydelig kyllingsaute dandert på kokt brokkoli og blomkål, toppet med crema balsamico og parmesanflak. Passer like godt som lunch, middag eller kveldskos. Trenger jeg si mer?
English:
This is one of my favourite dishes. Lovely chicken-saute with boiled broccoli and cauliflower topped with crema balsamico and parmesan flakes. Serve it as lunch, dinner or as an evening snack. Need I say more?

INGREDIENSER (til 2-3 personer) / INGREDIENTS for 2-3 persons)
400 g kyllingfilet / 400 g chicken filet (14 oz)
1 løk / 1 onion
2 ss olivenolje / 2 tbsp olive oil
5-6 ferske champignon / 5-6 fresh mushrooms
2 dl hvitvin / 200 ml white wine (3/4 cups + 2 tbsp)
3 ss Worcestershire saus / 3 tbsp Worcestershire sauce
Salt og pepper / Salt & pepper
Blomkål, kokt eller dampet / Cauliflower, boiled or steamed
Brokkoli, kokt eller dampet / Broccoli, boiled or steamed
Parmesanflak / Parmesan flakes
Crema Balsamico / Crema Balsamico


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Skrell og hakk løken og skjær kyllingen i biter. Varm olivenolje i en stekepanne og brun løk og kylling sammen med salt og pepper. Tilsett champignon i skiver og surr videre noen minutter. Tilsett hvitvin og la småkoke ca. 5 minutter til hvitvinen har kokt inn noe. Tilsett så Worcestershire saus og kok videre i ca. 5 minutter. Del blomkål og brokkoli i små buketter og kok til såvidt møre. Jeg liker de når de ikke er helt gjennomkokt men det er selvsagt en smakssak. Anrett grønnsakene på en tallerken, hell kylling med saus over, ringle crema balsamico over og pynt med parmesanflak til slutt. VOILA!!!!
English:
Peel and chop the onion and cut chicken into pieces. Heat the olive oil in a frying pan and saute the onion and chicken together with salt and pepper. Add the sliced mushrooms and saute a few more minutes. Add the white wine and let simmer for approx. 5 minutes until reduced. Add the Worcestershire sauce and let simmer for another 5 minutes. Cut cauliflower and broccoli into small bouquets and boil until just tender. I like them when they're not completely soft, but that's a matter of taste. Put the vegetables onto a plate, ad the chicken and sauce and top with crema balsamico and parmesan flakes. VOILA!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...