mandag 29. oktober 2012

Kylling Bolognese med Pasta / Chicken Bolognese with Pasta

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Har lært av bitter erfaring at det er ikke lurt å låne bort kokebøker!!! Såfremt du ikke er 100% sikker på at du får de tilbake da.....(og husker hvem du har lånt bort til!). Nå vel. Her har dere oppskriften på en helt fantastisk god Kylling Bolognese!! Denne har jeg lagt mange, mange ganger, men det er noen år siden nå. Hadde nemlig oppskriften i en italiensk kokebok (som jeg da lånte bort) og til slutt gikk hele oppskriften mer eller mindre i - glemmeboken....Har husket på og tenkt på den innimellom men kunne ikke huske nøyaktig mål osv. og da lot jeg heller være å prøve å gjenskape den. (Hadde nok ikke blitt det samme). Så satt jeg og bladde i en av de mange notatbøkene mine her om dagen og YES!!!!! Der hadde jeg skrevet den ned!!!! FLOTTESEN!!! (Det er en ting jeg har lært av erfaring at er lurt å gjøre -nemlig skrive ned oppskrifter du liker et lurt sted. Backup!!!) Var ikke sein om å finne fram grytene og gjett om vi koste oss! Jeg lover deg: Hvis du lager denne en gang vil du lage den igjen og igjen.
English: I have learned from bitter experience that it is not wise to lend away cookboks!!! Unless you are 100% sure that you'll get it back....(and remember who you actually lent it to!) Anyway. Here is the recipe for a fantastic tasty and hearty Chicken Bolognese!! I used to make it all the time, but years ago. This recipe is from an Italian cookbook I used to have (before I lent it to someone) and finally I more or less forgot about it....I have, however, thought about it from time to time but I couldn't remember the exact ingredients, measurements etc. and then I just left it. (It just wouldn't have been the same I'm sure). The other night, though, I was looking through one of my many notebooks and YES!!!!!! I had written it down there!!! GREAT!!!!! (That is another thing I have learned from experience; to write down the recipes for things you like. Backup!!!!) I didn't waste any time, found the casseroles and got cooking and boy, did we enjoy it!!! I promise you: If you make this once, you'll make it time and time again! 
INGREDIENSER / INGREDIENTS
ca. 2 ss olivenolje / ca. 2 tbs olive oil
200 g bacon, i strimler / 200 g bacon, in pieces
600 g kyllingfilet, i biter / 600 g chicken filet, in pieces
2 gulrøtter, i små terninger / 2 carrots, in small pieces
1 stilk selleri, i små biter / 1 stalk celery, in small pieces
1 løk, finhakket / 1 onion, finely chopped
2 fedd hvitløk, knust / 2 cloves garlic, crushed
200 g frisk champignon, skivet / 200 g fresh mushrooms, sliced
2 ss hvetemel / 2 tbs plain flour
3 dl vin, hvit eller rød / 150 ml wine, red or white
3 dl vann / 300 ml water
1 hønsebuljongterning / 1 chicken stock cube
1 ss tomatpure / 1 tbs tomato puree
1 laurbærblad / 1 bay leaf
en klype sukker / pinch of sugar
Salt og pepper / salt & pepper
Pasta



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
I en kjele freses gulrøtter, selleri, løk og hvitløk i litt olje i noen minutter. Rør så i melet og tilsett vin, vann, buljongterning, tomatpure, laurbærblad, en klype sukker og pepper. La dette småkoke i ca. 30 minutter til sausen tykner, rør innimellom.
Mens sausen koker brunes kyllingbiter sammen med baconstrimler, salt og pepper i litt olje. Fres champignon for seg i litt smør. Når sausen har tyknet tilsetter du kjøtt og champignon og blander godt. La trekke i ca. 10 minutter mens du koker pastaen. Smak til og server rykende varm med pasta etter ønske of Parmesanost. Jeg anbefaler båndpasta som f.eks. Tagliatelle, Fettuccine, Linguine, Pappardelle eller Mafaldine.
English:
In a saucepan sautee carrots, celery, onion and garlic in a little oil for a few minutes. Stir in the flour and add wine, water, stock cube, tomato puree, bay leaf and a pinch of sugar. Let simmer for approx. 30 minutes until the sauce thickens, stir occasionally.
While the sauce is simmering, fry the chicken together with bacon, salt and pepper in a little oil. Saute the mushrooms separately in a little butter. When the sauce has thickened add the meat and mushrooms and mix well. Let simmer of very low heat for another 10 minutes or so while you boil the pasta. Season to taste and serve piping hot with pasta of choice and grated Parmesan. I recommend Tagliatelle, Fettuccine, Linguine, Papardelle or Mafaldine.

DEILIG MIDDAG / LOVELY DINNER


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...