tirsdag 30. oktober 2012

"Tuscan Fries" - Luksuspoteter med Urter og Hvitløk på Italiensk / "Tuscan Fries" - Luxurious Potatoes with Herbs & Garlic Italian Style

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Har fått meg den nye kokeboka til Nigella Lawson "Nigellissima" med herlige oppskrifter fra det italienske kjøkkenet! For en bok - for noen oppskrifter - for noen bilder! Har ikke rukket å lage mer enn en rett derfra enda, fikk den for bare noen dager siden - men det første jeg prøvde var denne oppskriften. Å herlighet. Du har ikke smakt frityrstekte poteter før du har smakt disse!!!! Personlig er jeg ikke veldig glad i frityrstekte poteter så det er det sjelden jeg spiser. Men - det er ikke bare meg her i huset, jeg har en mann og en sønn som er veldig glad i det så det hender jeg lager det allikevel og da alltid fra grunnen med skrelte poteter stekt i olivenolje og ferdig med det. Aldri mer! Og det er også mann og sønn enig i! Fra nå av blir det disse og blir det ikke disse kan det være det samme og jeg er sikker på at du er enig hvis du prøver denne metoden! Men det er viktig at du steker i nøytral olje og ikke olivenolje og ellers følger fremgangsmåten under. Spis de som de er som en snack, eller som tilbehør til hva du måtte ønske.
English: I recently bought Nigella Lawson's new cookbook "Nigellissima" with wonderful recipes from the Italian kitchen. What a book! I haven't had the chance to make more than one dish yet, I received it just a few days ago- but the first thing I tried was this recipe. Oh my! You haven't eaten fried potatoes before you have tried these!!!! Personally I am not very fond of deep fried potatoes, but - it is not only me living and eating in this house, I have a husband and son who really like it so I make it occasionally anyway and then always with peeled potatoes fried in olive oil and that's that. Never again! And husband and son agree! From now on it will be these otherwise just forget about fried potatoes alltogether. If you try it as well I am sure you'll agree with me. But it is important that you use neutral oil and not olive oil and otherwise follow the method below! Eat them as they are as a snack or as a side dish to anything you like.

INGREDIENSER / INGREDIENTS
*ca. 1 kg poteter med skall / **ca. 1 kg potatoes, unpeeled
Nøytral olje (f.eks. solsikke el. mais) / Neutral oil (e.g. sunflower or corn)
Fedd fra 1 hel hvitløk,  uskrelt / Cloves from 1 head garlic, unpeeled
6-8 stilker frisk timian og rosmarin / 6-8 fresh sprigs of thyme and rosemary
* Bruk helst poteter av litt størrelse og helst organiske da de ikke skal skrelles.
1 kg er bare en indikasjon. Kommer an på hvor mange dere er.
** Preferably organic as they should be unpeeled. 1 kg. is just an indication, depending on how many people are eating.


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below):
Vask  potetene godt! Del de i litt tykke staver (se bildet). Ha olje i en dyp stekepanne og legg potetene i den kalde oljen. Sett varmen på full guffe og la den koke opp. (ADVARSEL! Dette er varmt!!! og kan sprute!!! Barn må holdes langt unna og du må passe på hele tiden! Hadde ikke samvittighet til annet enn å nevne dette av sikkerhetsgrunner...) La potetene steke i ca. 10 minutter uten å røre i dem til de begynner å bli gylne. Når du ser at de er gylne kan du røre forsiktig med en gaffel eller matpinsett for å skille de som evt. har klistret seg sammen. Tilsett nå uskrelte hvitløkskløfter og stek videre 2-3 minutter. Tilsett til slutt de friske urtene og la steke et par minutter til. (Tidsindikasjonen ovenfor er cirka. Du må se etter selv så potetene ikke blir for mye / for lite stekt). Legg potetene over på et serveringsfat, strø over litt maldonsalt e.l. og HØGG INNPÅ!

English: Wash the potatoes well! Cut them into thick chips (see picture). Pour oil into a deep frying pan and put the potatoes in the cold oil. Put on the heat on full speed and bring to the boil. (WARNING! This is hot!!!!! it will bubble fiercly!!!! Keep children far away and keep an eye on the pan at all times! I had to mention this for security reasons....) Let the potatoes fry for approx. 10 minutes without stirring until they start to turn goden. Now you can stir gently with a pair of tongs separating any potatoes that might have stuck together. Now add the unpeeled garlic cloves and fry for another 2-3 minutes. Lastly add the fresh herbs and let fry another couple of minutes. (The time mentioned above is indication only. You have to see for yourself so that the potatoes won't be under- or overcooked) Transfer the potatoes, garlic and herbs to a serving dish, sprinkle some maldon salt over and DIG IN!!!!


 FANTASTIC!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...