mandag 5. november 2012

Gulasjsuppe / Goulash Soup

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below): Ja, ja. Selv om vi skriver november er det fremdeles godt over 20 grader her på Kreta. Det får bare være som det er for nå vil jeg lage vintermat! Oppskriften på denne kjemepgode varmende suppen har jeg fått av mamma. Etter å ha fått denne servert hos henne var jeg ikke sein om å skrive ned oppskriften og begynne å lage den både titt og ofte gjennom vinteren for denne er helt fantastisk nydelig!!!! Den er ideell å be gjester på også forøvrig, og det er en smal sak å både doble og triple oppskriften og dessuten er dette en av de rettene som bare blir bedre neste dag, så jeg pleier som oftest å lage den dagen før jeg skal servere den for så bare å varme den opp. Hvor sterk du vil lage den er selvsagt en smakssak, men for all del: IKKE sløyf karven!!!!! Den er KJEMPEVIKTIG for smaken!!!!  Og en annen ting: Hvitløksbrød er det perfekte tilbehør!

English: Oh well. Even if we write November it is still over 20 degrees Celcius (68 degrees Fahrenheit) here in Crete. Be that as it may, now I want to make winter food! When my mum served me this delicious warming soup I wrote down the recipe immediately and have since made it quite often during the winter months  because it really is so scrummy!!!!! It is also ideal to serve guests by the way, easy to double or triple the recip and also this is one of those dishes that just becomes better the next day, so I usually make it the day before I'm serving it and then just heat it up. Of course it is a matter of taste how hot and spicy you want it, but whatever you do: DO NOT OMIT the caraway seeds!!!!! It is IMPERATIVE for the flavour!!!!! And another thing: Garlic bread is the perfect complement!

INGREDIENSER (ca. 4 pers.)/ INGREDIENTS (ca. 4 persons.)
500 g kjøttdeig* / 500 g minced meat** (1lb)
1 løk, hakket / 1 onion, chopped
3 fedd hvitløk, finhakket / 3 cloves garlic, finely chopped
2 gulrøtter, i små terninger / 2 carrots, in small pieces
4 poteter, i små terninger / 4 poteter, in small cubes
2 stilker selleri, i små biter / 2 stalks celery, in small pieces
1 grønn paprika, finhakket / 1 green pepper, finely chopped
1 liter vann / 1 litre water (4 cups)
5 dl tomatjuice / 500 ml tomato juice (2 cups)
2 kjøttbuljongterninger / 2 beef stock cubes 
1,5 ts chilipulver / 1,5 tsp chili powder
1 ts paprikapulver / 1 tsp paprika powder
2 ts karve / 2 tsp caraway seeds
Salt og pepper / Salt & pepper
(Hakket frisk chili, kan sløyfes / Chopped fresh chili, optional)
* Storfe eller svin eller en blanding
** Beef or pork or a mixture




FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)Ha litt olje i en stor kjele og brun kjøttdeigen lett sammen med finhakket løk, hvitløk og litt salt og pepper. Tilsett poteter, gulrøtter, selleri, paprika, vann, tomatjuice, buljongterninger og krydder, kok opp og la småkoke under lokk i 30-40 minutter, smak til og VOILA! Ferdig til å nytes, helst med godt brød (hvitløksbrød vil jeg foreslå) ved siden av!
English: Pour a little oil in a large saucepan and brown the minced meat together with finely chopped onion and garlic and a little salt and pepper. Add potatoes, carrots, celery, green pepper, water, tomato juice, stock cubes and spices, bring to the boil and let simmer covered for 30-40 minutes. Season to taste and VOILA!! Ready to be enjoyed, preferably with some fresh bread (I recommend garlic bread) on the side!

FRISTENDE? / TEMPTING?




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...