søndag 25. november 2012

Kokoskake i Randform / Coconut Bundt Cake

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Her har dere en deilig, myk formkake med mild smak av kokos. Det blir en stor kake som gir mange tykke skiver og rekker til mange sultne kakemonser. Det spesielle med denne er at mens den fremdeles er varm skal du helle over en kokoslake og så skal den trekke natten over. Det er ikke nødvendig med laken, den blir like god uten men det er jo en fin måte å bruke opp resten av kokosmelken siden du først har åpnet en boks....:) Bare husk at hvis du lager den uten lake kan du spise den samme dag, med lake må du vente til dagen etter.
English:
Here is a lovely, moist bundt cake with mild coconut flavour. It is a big cake which gives loads of thick slices enough for many hungry cake-lovers. The special thing about it is that while it is still hot you pour over a coconut syrup and leave it to soak overnight. It is not necessary to soak it with syrup, it is as nice withouth however it is a good way to use the remaining coconut milk since you have opened the can anyway....;) Just remember that if you make it without the syrup you can eat it the same day, with syrup you're going to have to wait until the next day.
INGREDIENSER  / INGREDIENTS
Til kaken / For the cake
180 g mykt smør / 180 g butter, softened (6.3 oz)
300 g finkornet sukker / 300 g caster sugar (10.5 oz)
4 store egg / 4 large eggs
1 ss vaniljeekstrakt / 1 tbsp vanilla extract
En klype salt / Pinch of salt
*250 g selvhevende mel / *250 g self-raising flour (8.8 oz)
3/4 ts bakepulver / 3/4 tsp baking powder
80 g kokosmasse / 80 g desiccated coconut (2.8 oz)
2 dl kokosmelk / 200 ml coconut milk (3/4 cup + 2 tbsp)
*Eller vanlig mel+2 ts bakepulver / or plain flour+2 tsp baking powder
Til kokoslaken / For the coconut syrup
2 dl kokosmelk / 200 ml coconut milk (3/4 cup + 2 tbsp)
40 g lyst brunt sukker / 40 g soft brown sugar (1.4 oz)



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Ha smør og sukker i en bolle og miks til lyst og luftig med en elektrisk mikser, ca. 10 min. Tilsett ett og ett egg og bland godt mellom hvert. Tilsett vaniljeekstrakten og bland igjen. Sikt mel i en bolle og tilsett bakepulver, salt og kokosmasse. (Det er ikke vanlig med selvhevende mel i Norge men du kan som nevnt ovenfor bare bruke vanlig hvetemel og tilsette bakepulver). Tilsett så melblandingen og kokosmelken i smørblandingen i 3 omganger, bland godt mellom hver tilsetning.
Smør en randform (ca. 23-25 cm) og ha deigen i denne. Stek ved 170 grader på midterste rille i 50-60 minutter. (Sjekk med en kakenål etter 50 minutter om kaken er gjennomstekt, hvis ikke la den stå noen minutter til). Ta kaken ut av ovnen og la stå mens du lager kokoslaken hvis du velger å gjøre dette. Ha kokosmelken og brunt sukker i en liten kjele og gi et raskt oppkok til sukkeret er oppløst. Prikk kaken med en gaffel e.l. og hell den varme laken over. La stå og trekke natten over før du hvelver den på et passende fat, skjærer i tykke skiver og serverer.
English:
Put softened butter and sugar in a bowl and mix until light and fluffy, approx. 10 min., using an electric mixer. Add the eggs, one at a time, mixing well between each addition. Add the vanilla essence and mix again. In another bowl, sift the flour, and add the coconut, salt and baking powder. (If you don't have self-raising flour, just use plain flour and add baking powder to this as described above). Add the flour-mixture and coconut milk to the butter mixture in 3 rounds, mixing well between each addition. Butter a bundt tin (approx. 23-25 cm) and pour the batter into this. Bake at 170 degrees Celcius (340 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 50-60 minutes. (Check after 50 minutes with a baking pin, and if it is not thoroughly cooked, leave it another few minutes). Remove the cake from the oven and set aside while you make the coconut syrup if you choose to do it this way. Pour the coconut milk and brown sugar in a small saucepan and bring it to the boil quickly until the sugar is dissolved. Prick the cake with a fork and pour the syrup over. Leave overnight allowing the cake to absorb the syrup. When you're ready to serve, put the cake upside-down on a serving dish, cut into thick slices and enjoy!
 MYK OG DEILIG KAKE / SOFT AND LOVELY CAKE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...