onsdag 6. mars 2013

Cookies & Cream Cake

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Marius fylte 13 år den 4. mars. 13 ÅR!!!!! TENÅRING!!!! Er det mulig? Hvor ble de årene av????? Jeg er stolt mamma til en flott gutt! :) :) :)
Vi hadde selskap på søndag og i år ville Marius ha sjokoladekake med cookies & cream, og selvsagt måtte jeg da etterfølge det ønsket! Han ville også ha Olympiakos-dekorasjon (et av fotballagene i Athen), noe som gjorde det enklere for meg mht pynting. Jeg hadde ikke tenkt til å engang prøve å få til denne dekorasjonen her for hånd, så den kjøpte jeg i et bakeri, men kaken, den er 100% hjemmelaget! (Jeg er ikke veldig glad i, ei heller god på, dekorering. Men å bake, det elsker jeg og jeg er mer opptatt av at kaken skal bli god! Og da er ingenting som hjemmelaget). Og god - det ble den!!! Jeg tror dette er den beste bursdagskaken jeg har laget noen gang...Den består altså av deilig sjokoladekake fylt med pisket krem iblandet hakket Oreo-kjeks og dekorert med min nydelige sjokoladekremfrosting.....Mmmmm....Skal garantert lage denne igjen! Fikk masse skryt så det var moro! (Selv om noen av guttene ikke likte dekorasjonen siden de er supportere av det konkurrerende fotballaget.....)
TIPS: Dette er en fantastisk flott oppskrift på sjokoladekake i langpanne. Bunnen er myk og saftig og ikke antydning til tørr og kjedelig som langpannekaker noen ganger kan være. Jeg brukte en 40x26 cm form. Da ble kaken høy og fin og kunne med letthet deles i tre lag. Du kan gjerne lage denne som en litt mindre, rund kake også og da vil jeg anbefale å halvere oppskriften og bruke en ca. 26 cm rund form.
English:
Marius turned 13 years old on 4th March. 13 YEARS!!!!! TEENAGER!!!!!! Is it possible? Where did those years go????? I'm a proud mother of a lovely boy :) :):)
We had a party on Sunday and this year Marius wanted chocolate cake with cream & cookies and of course I followed this request! He also wanted Olympiakos-decoration (an Athenian football team), something that made it easer for me when it came to decorating. I wasn't going to even attempt trying that decoration by hand, so I bought it in a bakery, but the cake is 100% homemade! (I'm not very fond of, or good at, decorating. But I love baking and I'm more focused on making the cake taste good! And then nothing is like homemade). And boy - did it turn out good! I think this is the best birthday cake I've made so far....It consists of lovely chocolate cake filled with whipped cream and chopped Oreo biscuits and decorated with my delicious chocolate frosting....Mmmmmm....Will make it again for sure! It was great with all the positive feedback I got! (Although some of the boys didn't like the decoration since they are supporting the competing football team.....)
TIPS: This is a great recipe for a chocolate cake traybake. It is soft and moist and not dry and boring as traybakes sometimes can be. I used a 26x40 cm (10"x15") tray. The cake turned out tall and lovely and could easily be divided into three layers. If you want to make a smaller version I would recommend making half the portion and bake it in a 26 cm (10") springform tin. 

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Kakenbunn / Chocolate Cake Base
300 g smør, mykt / 300 g butter, softened (10.5 oz)
550 g finmalt sukker / 550 g caster sugar (19.4 oz)
5 store egg, romtempererte / 5 large eggs, at room temperature
1 ts SP (kan fløyfes) / 1 tsp SP (optional)
5 dl kefir / 500 ml buttermilk (2 cups)
3 ts vaniljeekstrakt / 3 tsp vanilla essence
470 g hvetemel / 470 g plain flour (16.5 oz)
30 g kakaopulver / 30 g cocoa powder (1 oz)
5 ss maisenna / 5 tbsp corn flour
2 ts bakepulver / 2 tsp baking powder
2 ts natron / 2 tsp bicarbonate of soda
Cookies & Cream-fyll / Cookies & Cream filling
1 l kremfløte / 1000 ml whipping cream (4 cups)
400-500 g Oreokjeks, hakket / 400-500 g Oreo biscuits, chopped (15.5 oz)
Min beste Sjokoladefrosting / My best Chocolate Frosting
380 g mørk sjokolade / 380 g dark chocolate (13.4 oz)
80 g smør / 80 g butter (2.8 oz)
300g Philadelphiaost,romtemp./300 g Philadelphia cheese, room temp.(10.5oz)
3 ss melk / 3 tbsp milk
3 ts kaffeessens / 3 tsp coffee essence
ca. 450-500 g melis / approx. 450-500 g icing sugar (16 oz)




FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Til kakebunnen: (Se steg-for-steg bilder under)
Ha mykt smør og sukker i en stor bakebolle og kjør med elektrisk mikser til mykt og luftig, ca. 15 minutter. Visp eggene lett sammen i en bolle og tilsett dette i to omganger. Bland godt mellom hver tilsetning. (Tilsett nå SP hvis du bruker det og bland godt). Bland de tørre ingrediensene i en bolle og sikt dette i vekselvis med kefir iblandet vaniljeessens. Bland godt til deigen er silkemyk og kremete. Smør en langpanne ca. 26x40 cm og ha i bakepapir. Ha deigen i denne og jevn den godt ut med en slikkepott.  Stek på 160 grader Celcius varmluft på midterste rille i 40 minutter. Legg så over et stykke bakepapir og stek videre i 10 minutter. (Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt). Ta ut kaken av ovnen og la avkjøle helt før du fyller og pynter den. (Jeg bakte kaken fredag kveld og pyntet den søndag morgen. Hvis du gjør det slik, pakk den godt inn).
Cookies & Cream-fyll: Pisk krem av kremfløten. Hakk Oreokjeksene og bland dette inn i kremen.
Sjokoladefrosting: Ha smør og sjokolade i en bolle og smelt dette over vannbad. Bland godt og la avkjøle. Tilsett alle de øvrige ingrediensene og bland godt med en elektrisk mikser til du har en tykk krem. (Jeg anbefaler å sette den i kjøleskapet ca. 10-15 minutter før du har den i en sprøytepose og dekorerer).
Montering: Hvelv kaken over på et passende fat, renskjær langsmed sidene og del i tre deler. Lag Cookies & Cream-fyllet og bre dette jevnt utover begge lagene før du legger på topplokket. Lag sjokoladefrostingen og bre et tynt lag over toppen av kaken. Fyll så resten av kremen i en sprøytepose og lag fine ruffles langsmed sidene. Dekorer etter ønske. La kaken stå i kjøleskapet slik at sjokoladekremen stivner litt. Jeg anbefaler å ta den ut av kjøleskapet ca. 15-20 minutter før den skal serveres slik at sjokoladekremen mykner litt igjen og at kaken ikke er helt iskald.

ENGLISH: (See step-by-step pictures below)
For the chocolate cake:
Put softened butter and sugar in a big baking bowl and, using an electric mixer, beat for about 15 minutes until light and fluffy. Whisk the eggs lightly together in a bowl and add in two batches, mixing well between each addition. (Now add the SP if you are using this and mix well). Mix all the dry ingredients in a bowl and sift this into the mixture alternating with the buttermilk and vanilla essence until the cake batter is velvety and creamy.
Butter and line a baking tray of approx. 26x40 cm (10"x15") and pour the batter into this. Bake at 160 degrees Celcius (320 degrees Fahrenheit) in fan-asstisted oven on the middle rack for 40 minutes. Cover with a piece of baking paper and bake for another 10 minutes. (Check with a baking pin that it is thoroughly cooked). Remove the cake from the oven and let cool completely before filling and decorating it. (I baked it Friday night and decorated it Sunday morning. Of course, if you leave it for one day like this, it should be wrapped and covered well).
Cookies & Cream-filling: Whip the cream until stiff. Chop the Oreo biscuits and mix this well with the cream.
Chocolate frosting: Put butter and chocolate in a bowl, place this in a saucepan with hot water and let melt. Mix well and leave to cool. Add the remaining ingredients and mix well using an electric mixer until you have a thick cream. (I recommend placing it in the fridge for about 10-15 minutes before putting it into a piping bag and decorating).
Assembly: Put the cake onto a suitable tray. "Clean-cut" it evenly along the edges and then divide it into three layers. Make the cookies & cream-filling and spread it evenly on the two layers before covering with the top layer. Make the chocolate frosting and spread a thin layer on top of the cake. Put the rest of the cream into a piping bag and decorate with pretty ruffles along all sides. Decorate as desired. Put the cake in the fridge in order to let the chocolate frosting set a little. I recommend leaving it in room temperature for about 15-20 minutes before serving for the chocolate frosting to soften a little and in order for the cake not to be completely cold. 
 

Silkemyk og kremete kakedeig / Velvety & Creamy cake batter
Hvelv den ferdigstekte kaken over på et fat. Renskjær sidene og del i tre deler.
Put the cake upside-down on a tray, clean-cut along the sides and divide into t 
Cookies & Cream-fyll i begge lag / Cookies & Cream-filling in both layers

Smør et lag sjokoladefrosting på / Spread chocolate frosting on top
Dekorer etter ønske / Decorate as you wish


Pynt med fine ruffles langsmed sidene / Decorate with lovely ruffles along the sides

OG NYT!!! / AND ENJOY!!!!

Gratulerer med dagen til verdens beste Marius!
Happy Birthday to the best Marius in the world!

2 kommentarer:

  1. Kakebunnen går inn i oppskriftsboken min :) Den besto med glans! Holdt seg fin i kjøleskapet i flere dager.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Kajsa Josephine! Å så koselig å høre!!!! Ja, denne ble jeg superfornøyd med selv og er skikkelig "bankers" hvis jeg skal lage kake til mange. Enig i at den er minst like god både 3 og 4 dager i kjøleskapet! Mmmm....nå har snart sønnen min bursdag igjen så jeg lurer på om jeg ikke må lage denne igjen da gitt.... :) Hilsen Camilla

      Slett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...