søndag 24. mars 2013

Risgrøtvafler / Rice Pudding Waffles

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: English below
I dag er det Den Store Vaffeldagen i Norge og da er det ikke annet å gjøre enn å smelle igang vaffelpressa da, og her har dere en nydelig oppskrift jeg har funnet på og anbefaler på det varmeste! Vi hadde Risengrynsgrøt til middag her for noen dager siden, (neida, det behøver ikke være jul for å spise det, og du finner oppskriften HER ) og da ble det igjen rester som jeg frøs ned med tanke på å lage lapper e.l. Men så har det seg slik at Marius hadde noen kompiser på besøk og de ELSKER norske vafler, så da var saken og oppgaven grei! Server som de er eller med ditt favorittsyltetøy, sjokoladepålegg (oppskrift på hjemmelaget HER ), brunost, honning, sirup, rømme.....ja hva du nå enn liker. Som du ser på bildet er det en lys og en mørk vaffel der.....Det er fordi noen liker de lite stekt (Marius og meg) og noen liker de godt stekt (kompisene til Marius).
Men du, hvis du ikke har risgrøtrester finner du oppskrift på Klassiske Vafler HER og Vafler med Ricottaost og Brunt Sukker HER

English:
Today it is National Waffle Day in Norway, and what else to do than to get the waffle-press in action! Here is a wonderful recipe I have invented and highly recommend! We had Rice Pudding for dinner the other day (no, it doesn't have to be Christmas to eat it and you can find the recipe HERE ). Some leftovers remained which I put in the freezer for later use and when Marius had some friends over who LOVE Norwegian waffles I knew exactly what to do! Serve plain or with your favourite jam, chocolate spread (recipe for homemade HERE ), honey, syrup, sour cream....whatever you like. As you see on the picture one waffle is light and one is dark.....Because some like them well done (Marius' friends) and some like them "rare" (Marius and me).
But hey, if you don't happen to have rice pudding leftovers, you can find recipe for Classic Waffles HERE and Waffles with Ricotta Cheese and Brown Sugar HERE

INGREDIENSER / INGREDIENTS
5 dl kald risgrøt / 500 ml cold rice pudding (2 cups)
3 dl *kondensert melk (Vikingmelk) / 300 ml **evaporated milk (1 1/4 cup)
2 egg / 2 eggs
50 g smør, smeltet og avkjølt / 50 g butter, melted and chilled
100 g sukker / 100 g sugar (3.5 oz)
ca. 320 g hvetemel / approx. 320 g plain flour (11 oz)
2 ts kardemomme / 2 tsp ground cardamom
2 ts kanel / 2 tsp ground cinnamon
2 ts vaniljesukker / 2 tsp vanilla sugar
2 ts bakepulver / 2 tsp baking powder
*eller vanlig melk. Jeg brukte Vikingmelk fordi jeg hadde en åpen boks.... 
**or regular milk. I used evaporated milk because I had an open can....



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Ha risgrøt i en bakebolle og tilsett eggene. Bruk en elektrisk håndmikser og bland godt. Tilsett melk og smeltet smør og bland igjen. Tilsett til slutt de tørre ingrediensene og bland godt til en jevn, tykk røre. (Juster eventuelt med litt mer mel eller melk hvis røren blir litt for tynn / tykk, men det bør ikke være nødvendig). La røren svelle en halvtimes tid før du steker vaflene og koser deg!!
English:
Put the rice pudding in a baking bowl and add the eggs. Mix well using an electric hand mixer. Add milk and melted butter and mix again. Lastly, add the dry ingredients and mix well until the batter is smooth and thick. (If necessary, add a little more flour or milk if the batter is too thin / thick, but it should be just right with the above measures). Let the batter rest for approx. half an hour before you cook the waffles and enjoy!
VAFLER ER DIGG!! / WAFFLES ARE YUMMY!

ANDRE VAFFELOPPSKRIFTER:
Klassiske Vafler HER
Vafler med Ricottaost og Brunt Sukker HER

OTHER WAFFLE RECIPES
Classic Waffles HERE
Waffles with Ricotta Cheese and Brown Sugar HERE


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...